Okosórás beszélgetőpartnered videóra rögzít téged

Ha üldözési mániád van, attól még nem biztos, hogy nem üldöznek.
(szólás az amerikai hadseregben)

Más szóval: az üldözési mánia nem automatikus védelmi garancia az üldözöttség, lehallgatás, videókészítés ellen.

Most bukott le okosórával készített hangos videófelvételekkel egy politikus, miközben éppen drogozott és korrupciós trükköket részletezett. 

Innentől kezdve tudható, miért akarnak az emberek prémium okosórákat.

Ha okosóra van a másik kezén, legyen az üzleti találkozó, prosti vagy barátnak hitt ember, osztálytalálkozó vagy randi, munkatárs, főnök vagy interjúztató, terrorizáló-fenyegető szülő, ha teheted, a táskájába kell rakatnod, ugyanis hangos videófelvételre és fotózásra alkalmasak. Vagy te is készíts felvételt (például főnök, interjúztató, szülő esetén).

Ha nem vigyázol, felhasználható ellened, amit teszel és mondasz, felkerülhet bármilyen fájlmegosztóra vagy videómegosztóra. Még aznap, de évek, évtizedek múlva is kompromittálhatnak, vagy csak simán megszégyeníthetnek egy csoportos facebook-/whatsapp-üzenetben.

Pozitív lehetőségek: ha megtámadnak az utcán, vagy szemét veled a garanciajegy érvényesítésekor a bolti alkalmazott, jó ha van videód a támadó arcáról vagy a jogtalanul eljárni próbálni alkalmazottról.

Ha másik spicli, azt egyenértékű spicliséggel lehet kivédeni: egyenlő erők kioltják egymást. Rajtad is legyen okosóra és te is készíts felvételt. Viszont ekkor is vigyáznod kell, mit mondasz és mit teszel, mert ő lehet, hogy nem fog kompromittáló vagy megszégyenítésre alkalmas cselekedeteket tenni, szavakat kimondani. Ezért legjobb a táskába tetetés. Ha nem akarja, akkor indul részedről a rögzítés.

Fontos, hogy különbség van smart bracelet (smart wristband, okos karkötő, aktivitásmérő) és a smart watch (okos óra) között, utóbbi jóval nagyobb tudású.

Sajnos oda jutottunk, mint az átkosban a kémkedés a szomszédok és barátok után, csak az eszközök lettek fejlettebbek és a rögzítés időtartalma tolódott ki a végtelenbe (ami egyszer az internetre felkerül, az ott is marad vagy ismeretlenek gépein). Az emberek többsége pedig imád titkos rögzítést végezni, külön élvezet-típus.

Itt lehet jó áron vásárolni, és ez nem reklám meg nem promó:
vagy