dr. Bill Warner – Kétórás Korán – a könyv végre magyarul

dr. Bill Warner – Kétórás Korán végre kapható magyarul: a könyvesboltokban kapható Korán nem Mohamed történelmi Koránja. Az eredeti Korán egy olyan történet volt, amely úgy bontakozott ki, ahogyan Mohamed élete változott. A könyvesbolti Koránban a fejezeteket hosszuk alapján rendezik sorba, nem időrendben. A könyvesbolti Koránban nincs se idő, se Mohamed, s így történet sem. Így pedig érthetetlen. 
 
Ezért nem csoda, hogy csak kevesen olvasták a könyvesbolti Koránt, és még kevesebben értettek meg belőle bármit is, hiszen könyvesbolti Koránban a fentiek miatt nincs történetiség, zavaros és hosszú. A Kétórás Korán ezzel szemben rövid, olvasmányos, és kifejezetten a nem muszlimok számára fontos dolgokat tartalmazza csak, vagyis Allah nem muszlimokra vonatkozó kinyilatkoztatásait.

Elolvashatod és megértheted a Koránt annyi idő alatt, amíg végignéznél egy sportmérkőzést. Hogyan lehetséges ez? Hiszen a Korán híres arról, hogy nehezen olvasható.

dr. Bill Warner – Kétórás Korán – a könyv végre magyarul

A verseket statisztikai módszerekkel válogatva a Kétórás Korán visszahelyezi Mohamed életét a Koránba. Így a versek a megfelelő szövegkörnyezetbe kerülnek és értelmet nyernek. Minden a helyes sorrendbe kerül és az eredeti történet újra összeáll. 

Így a Korán megmutatja az iszlám igazi arcát a káfiroknak, azaz a nem-muszlimoknak. Miután elolvastad a Kétórás Koránt, bátran kezedbe veheted a könyvesboltit is, s végre megértheted, amit olvasol.