Megoldás: a Google Chrome böngésző hülyeségei

Bizonyára számos olvasónk találkozott már azzal a problémával, hogy amikor a Google Chrome böngésző (ami egyébként jelenleg a leggyorsabb és legbiztonságosabb ingyenes internetböngésző) használata során számos fül (ablak) nyitva van, akkor egy régi fülre visszatérve azt a Google elkezdi újra letölteni, ahelyett, hogy egyszerűen újra ott lenne az a weboldal, hiszen korábban már megnyitottuk és direkt nem zártuk be.

Régebben, ha átmenetileg kikapcsoltuk az internetet, de újra meg akartunk nyitni egy korábban megnyitott fület, akkor semmi gond nem volt, mert csak rákattintottunk és ott volt a tartalma.

Számunkra viszont a legutóbbi Chrome frissítés óta van az, hogy a Chrome titokban bezárja a böngészőfület, az azon levő weboldalt, és valójában csak szimulálja, hogy meg van nyitva. Ha rákattintunk a jó ideje nyitva hagyott számos fül egyikére, nincs ott a weboldal, azt elkezdi újra letölteni. De ez például lassú internetnél, ahol kifejezetten pontosan azért hagyjuk nyitva az oldalakat, hogy ne kelljen még egyszer letölteni, NAGYON zavaró.

Megoldás:

Erre találtunk megoldást az egyik Google-fórumon. A megoldás: az automatikus fül inaktiválást le kell tiltani. Ehhez be kell írni a böngésző címsorába (a “www” helyett és a “http ://” helyett), hogy chrome://flags/#automatic-tab-discarding , amire megnyílik egy oldal, ez a böngészőnk saját gépünkön levő beállítóoldala, ahol az Automatic Tab Discarding rész alatti lenyíló listában ki kell választani a Disabled parancsot, majd legalul a nagy kék Újraindítás gombra rákattintani. A varázslat megtörtént.

Automatic tab discarding
chrome://flags/#automatic-tab-discarding

 

Advertisements