A németek Hitler repterén szállásolnák el a migránsokat – Blikk.hu – Daily Mail Berlin

Németország egészségügyi, továbbá munkaügyi és szociális minisztériuma felvette a kapcsolatot Berlin önkormányzatával, és együtt dolgoznak azon, miként lehetne menekültszállássá alakítani a Berlin déli részén lévő repteret, amely immár hét éve nincsen használatban.
Hirdetés

A tervek szerint négyezer embert, zömében szíriai menekülteket tudnának elszállásolni a 300 ezer négyzetméteres Tempelhofban, amely valóban akkora mint egy városnegyed.

– Ez egy szükségmegoldás, de elkerülhetetlen. Rengeteg hely van a hangárokban – nyilatkozta a Daily Mailnek a körzet polgármestere, Christian Hanke.

A 300 ezer négyzetkilométeres Tempelhofban négyezer embert tudnának elszállásolni (Fotó: AFP)

A nagy terv egyetlen szépséghibája a németek átkos múltja, és ezt már a média is felkapta. Tény, hogy a náci uralom fontos helyszíne volt a Berlin Tempelhof repülőtér, illetve annak területe: 1933 után itt őrizték az SS és a Gestapo sok foglyát, 1934 májusában Adolf Hitler itt tartott egy döntő fontosságú beszédet, majd 1934 és 1936 között koncentrációs táborként működött.

A náci uralom fontos helyszíne volt a Berlin Tempelhof repülőtér (Fotó: AFP)

Utána kezdődött meg a monumentális terv, amelynek során a nácik egyik főépítésze, Ernst Sagebiel megtervezte az 1,2 kilométer hosszú főépületet. Parádékat, és felvonulásokat tartottak ott, a háború alatt pedig ipari, és katonai célokra használták. Itt szereltek össze sok zuhanóbombázót, és a Führer is innen repült különféle úti céljai felé.

Így néz ki a hét éve használaton kívüli repülőtér

Sz. Z. J.

Daily Mail Berlin

Reklámok