Olasz hírszerzés: 2-3 hónapon belűl elképesztő menekült-cunami várható

Cserép Anikó fényképe.

A képen a jordániai al- Zaatar menekült tábor

Elképesztő menekült-cunami várható 2-3 hónapon belül Dél-Európában – jelezte az olasz hírszerzés

Líbiából 250.000 és 500.000 fő közötti elképesztő méretű menekültáradat várható az elkövetkező 2-3 hónap során – jelezte az olasz titkosszolgálat.

3 nap alatt 8500 menekült megérkezésének másnapján meghúzta a vészharangot az olasz hírszerzés ! Néhány hónapon belül ugyanis a félmilliós számot is elérheti azon menekültek száma, akik Líbiából Olaszországba tartanak… Szó szerint menekült-cunami várható – figyelmeztették a hatóságokat előre.

Vörös riadó a szicíliai partok mentén. Szicíliában és Kalabriában 8480 ember kötött ki menedékjogot kérve mindössze 3 nap alatt. A fogadóközpontok és segély-állomások hamarosan összeomolhatnak és nem tudnak megbirkózni a hatalmas nyomással, mely elsősorban Líbiából érkezik embertömegek formájában.
Az olasz belügyminisztérium a helyi prefektusoknak azonnal feladatként adta ki, hogy találjanak további 6500 férőhelyet a már eleve meglévő 70.000 menekült mellett és azon felül !

Az olasz sajtó arról is beszámolt, hogy az olasz nemzetbiztonság már előre figyelmeztetést küldött a hatóságoknak, mely szerint a helyzet az elkövetkező hetekben, hónapokban még drasztikusabban romlani fog ! A negyedmillió és félmillió közötti számot is elérheti a “szerencsétlenek” száma, akik már csak ezt az egyetlen kiutat látják, hogy nincstelenként megérkeznek Európába – lesz, ami lesz, hiszen veszítenivalójuk már nincs…..

Azok, akik szakmailag is elemzik a Líbiából érkező áradatot és menekültkérdést Dél-Európában, ők is cunami-szerű jelenségre hívták fel a figyelmet. Optimisták szerint 250 ezer fő, de a Corriere dela Sera 500 ezerről is ír, mint realitás.

Érdemes hozzátennünk azt is, hogy már eleve 2014-ben összesen körülbelül 170.000 menekülttel kellett szembenéznie az olasz kormánynak és a hivataloknak….

Sokan úgy gondolják, hogy ez legyen a déli államok problémája, pedig ez Európát sújtó válságos probléma hamarosan mindannyiunk gondja is lehet, hiszen ezek az emberek valahol ki fognak “kötni” és megjelennek a határainkon, vagy akár azon belül is, ha nem történnek humanitárius és drasztikus lépések egyszerre.
Az év kezdete óta, már 19.000 menekült megérkezett Itália déli partjaira és a segélyközpontok már így is szinte “robbanásig” tele vannak…..

És jelen cikkben még nem is beszéltem azokról a menekültekről, akik Gibraltárnál próbálnak átjutni Spanyolországa, de a legsúlyosabb Exodus-ról, sem, ami a Szíriában kirobbantott polgárháború miatt több millió embert tett földönfutóvá…..

Mióta az USA és a NATO “rendbe tette” és felbomlasztotta a meglévő legitim államberendezkedést Irakban, Szíriában, Líbiában…..azóta egyedül a háború és a szélsőséges terrorista-csoportok korlátlan terepe lett számtalan ország !

Sajnos a sor itt nem ér véget, mert Líbián kívül a menekültáradatot sorolhatnánk még az Iszlám Állam előretörése miatt Irakban, Szíriában, a most kirobbant harcok miatt pedig Jemenben….. Mindenhol káosz és szenvedés elől keresnek oltalmat emberek milliói élelem, víz és élhető körülmények nélkül….pusztán a jó Istenre és a segélyszervezetre bízva magukat…..

Cserép Anikó